خبرنامه دانشجویان ایران: نرم افزار آفیس را بدون شک هرکسی که کوچکترین اطلاعات رایانه ای دارد می شناسد، بسته نرم افزاری که در آن چند نرم افزار کاربردی و مهمی همچون word ،power point ،Excel ،publisher و دیگر نرم افزارهای کاربردی وجود دارد.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ باز کردن واژهپرداز Word و شروع به تایپ در آن کاری است که اغلب ما کاربران، روزانه با این واژهپرداز انجام میدهیم؛ اما امکانات فوقالعاده و کم نظیری در این نرمافزار وجود دارد که بهرهگیری از آنها میتواند تجربهای کاملا متفاوت از کار با آن را رقم بزند و برعکس محروم ماندن از آنها ـ هرچند به اصل ماجرا خللی وارد نمیکند ـ به معنی محروم ماندن از امکانات حرفهای این واژهپرداز است.
قصد داریم در این گزارش به سه ویژگی مخفی و جالب توجه Word 2013 اشاره کنیم.
1- با این پنج قابلیت مخفی در واژه پرداز WORD آشنا شوید
** ایجاد فضای کافی در Word
نگارش نیازمند فضا و اتفاقا یک فضای خلوت و آرام است. واژهپرداز Word البته با امکانات زیادی که در اختیار کاربران قرار میدهد، تا حدی این فضای کاری را محدود کرده است؛ اما شما میتوانید با یک میانبر ساده، فضای کاری خود را کاملا خلوت کنید. این میانبر کلید Ctrl + F1 است که روبان ابزار را مخفی میکند تا فضای نگارش شما به اندازه کافی خلوت باشد.
همچنین میتوانید بر دکمه تنظیمات نمایش روبان کلیک کرده و با انتخاب گزینه Auto-Hide Ribbon به شکل خودکار روبان را مخفی کنید.
همچنین قابلیت Read Mode که مخصوص به تبلتها و Touch Screenها طراحی شده به کاربران تبلتها این امکان را میدهد، در یک فضای کاملا شخصی شده برای این دستگاهها به کار ویرایش و نگارش بپردازند. این قابلیت از طریق میانبر Alt + W-F (کلیدهای W و F را همزمان فشار دهید) و یا از طریق منوی View و انتخاب گزینه Read Mode قابل دسترسی است.
نوشتن معادلات ریاضی در Word
در این باره باید گفت، تنها نرم افزار Excel نیست که فرمولهای ریاضی آن کاربردی و جالب توجه است، بلکه Equation Editor همواره بخشی مهم از واژهپرداز Word بوده است. در Word 2013 این بخش با نام Equation و در ذیل قسمت Insert در روبان قابل دسترسی است.
همچنین از نوار ابزار این قسمت میتوانید برای ایجاد معادلات فرمولهای پیچیده خاص خود در ریاضیات، فیزیک و شیمی بهره بگیرید. این در کنار تعداد قابل توجهی از فرمولها و معادلات شناخته شدهای است که Word آنها را تنها با یک کلیک در اختیار شما قرار میدهد.
ذخیرهسازی 24 آیتم در کلیپ بورد
بر خلاف ویندوز Word این قابلیت را دارد که 24 متن را در کلیپ بورد ذخیره کند. برای دسترسی به این قابلیت در روبان و در زیر قسمت Home روی فلش Clipboard کلیک کنید تا پنل مورد نظر در سمت چپ نمایان شود.
همچنین میتوانید مستقیم از میانبر Ctrl + C دو بار برای نمایش این پنل استفاده کنید. این قابلیت بسیار کاربردی است و به شما اجازه میدهد، آیتمها و متنهای متفاوتی را چندین بار کپی کرده و در جایگاه مخصوص خود بچسبانید.
استفاده از مترجم لغات و متن در Word
واژهپرداز Word از مترجم مایکروسافت برای ترجمه بهره میگیرد. در Word 2013 میتوانید از قابلیت Translate در پایین بخش Review در روبان استفاده کنید. با این کار، تب Research نمایان میشود که به شما اجازه انتخاب زبان مورد نظر را میدهد. به این ترتیب، میتوانید یک لغت، بخشی از متن یا تمامی متن مورد نظر را ترجمه کنید و نتیجه را در مرورگر خود ببینید.
استفاده از قابلیت مخفی سازی متن
قابلیت متن مخفی یا Hidden Text در واقع متنی غیر قابل پرینت و چاپ است که کاربردهای خاص خود را دارد. برای مخفیسازی بخشی از متن در Word بعد از انتخاب متن مورد نظر، در روبان و در ذیل بخش Font روی فلش Font کلیک یا مستیم از میانبر Ctrl + D استفاده کنید.
سپس در پنجره Font تیک گزینه Hidden را بزنید.
** افزودن چکباکسها در ورد
چکباکس (Check Box) یا همان کادرهای مربع کوچک، از جمله مواردی است که هنگام طراحی فرمهای نظرسنجی، پرسشنامه و حتی فرمهای استخدامی کاربرد زیادی دارند.
گاهی ایجاد این چکباکسها برای کاربران خیلی سخت است؛ زیرا از ابزار text Box یا Shape برای ایجاد مربعهای کوچک کمک میگیرند که با انجام این کار مرتب کردن مربعها و جانمایی آنها در صفحه زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد.
این کادرهای مربع میتوانند به دو دلیل در فرمهای شما وجود داشته باشند. دلیل اول، پر کردن آنها توسط دیگر افراد بهصورت دیجیتال است و دلیل دوم نمایش آنها در نسخه چاپی. برای مثال در حالت اول فرم را با ایمیل برای کاربران ارسال میکنید و از ایشان میخواهید با پر کردن گزینههای موردنظر، آن را ذخیره کرده و دوباره برای شما ارسال کنند. در حالت دوم نیز فرم را چاپ میکنید و کاربران بهصورت دستی آن را تکمیل میکنند.
برای ایجاد چکباکس در هر دو حالت اشاره شده میتوانید از ابزار موجود برای انجام این کار در نرمافزار ورد کمک بگیرید. این ابزار علاوه بر افزایش سرعت و سهولت انجام کار، افزایش دقت و بهرهوری شما را نیز به همراه دارد.
حالت اول: ایجاد چکباکس برای اسناد الکترونیک
1 ـ برای ایجاد فرمهای الکترونیک با قابلیت تکمیل از سوی کاربر باید از ابزار توسعهدهندگان استفاده کنید. برای انجام این کار ابتدا به منوی File بروید سپس روی Options کلیک کنید.
2 ـ از سمت چپ گزینه Customize Ribbon را انتخاب کنید و در ادامه از بخش Customize the Ribbon در سمت راست، روی Main Tabs کلیک کنید.
3 ـ اکنون علامت چکمارک گزینه Developer را فعال کرده و روی Ok کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود.
4 ـ حالا تب Developer به فهرست تبهای موجود در ریبون بالای نرمافزار اضافه شده و شما میتوانید با کلیک روی آیکون افزودن چکباکس (Check Box Content Control) به هر تعداد که تمایل داشته باشید چکباکس در صفحه ایجاد کنید. (نمونهای از این چکباکس را در زیر مشاهده میکنید.)
جنیست: مرد ? زن ?
حالت دوم: ایجاد چکباکس برای چاپ
1 ـ برای ایجاد چکباکسهایی که فقط در فرم چاپی شما نمایش داده شوند، روش کار سادهتری را پیش رو دارید. این کار با یک ترفند ساده (استفاده از نشانها) انجام میگیرد. ابتدا روی علامت پیکان کوچکی که کنار آیکون Bullets در تب Home قرار دارد، کلیک کنید. (این آیکون در کنار آیکون ایجاد فهرستهای عددی است.)
2 ـ از منوی بهنمایش درآمده گزینه Define New Bullet را انتخاب کرده و در پنجره جدید روی Symbol کلیک کنید.
3 ـ در بخش Font از صفحه بهنمایش درآمده فونت Wingdings2 را انتخاب کنید.
4 ـ ابتدای فهرست یک مربع سفید با زمینه سفید را مشاهده میکنید. آن را انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید.
5 ـ اکنون مربع چکباکس به فهرست Bulletها اضافه شده و هر زمان که تمایل داشته باشید میتوانید با کلیک روی آیکون Bullets و انتخاب این مربع تو خالی، تصویر چکباکس را به متن موردنظرتان اضافه کنید. (نمونهای از این چکباکس را در زیر مشاهده میکنید.)
این ترفند را میپسندم ?
این ترفند را نمیپسندم ?